​Az első felhasználói jelentések szerint, meglehetősen sok hiba gyötri az iPhone 6S és az iPhone 6S Plus vásárlókat. Furcsa lefagyások, rosszul érzékelő kijelzők, és újraindulások, de legalább a Bendgate kérdését lezárták egyszer és mindenkorra.

A hiba az iCloud-ból való visszaállításokra vezethető vissza. A problémát a felhasználó csak akkor tapasztalja, ha előtte már volt iPhone-ja, és az adatokat átmentette a másik készülékre iCloud segítségével. Különösebb magyarázatot erre a jelenségre senki nem talált még, azonban van egy nagyon egyszerű, az esetek 99%-ban működő megoldás.

iPhone Hard-Reboot

Tudni kell az iPhone-ról, hogy az Androidos készülékekkel ellentétben az iPhone kikapcsoláskor is éber marad és a memóriáját sosem üríti ki. Emiatt merül a telefonunk bekapcsolás hiányában, valamint szintén emiatt szólal meg az ébresztőnk is reggelente ha kikapcsoljuk a készüléket. Frissítésekkor, vagy több hónapnyi “kikapcsolás nélküli” használat után a legtöbb iPhone tud érdekes dolgokat produkálni, néha érdemes használni, ezt a trükköt.

Ahhoz hogy a telefont valóban újraindítsuk, ki kell lépni minden alkalmazából, majd a Home+Bekapcsoló gombokat egyszerre nyomva újra kell indítani a telefont. A két gombot nagyjából 5-6 másodpercig kell nyomni, míg a készülék kikapcsol, majd szintén eddig, elengedés nélkül míg bekapcsol. Amint megjelenik az Apple logó a kijelzőn, elengedhetjük a gombokat.

A fent leírt Hard-Reboot szerencsére nem jár semmilyen adatvesztéssel. Amennyiben ez sem oldja meg a poblémánkat, érdemes felkeresni egy Apple Store-t a probléma felkutatása végett.