Tudjuk, hogy egyik gyártó új készüléke, sőt az Apple újonnan kiadott iPhone 7 fülhallgató tartozéka sem tökéletes, beszéljünk bármilyen aprólékos összeszerelési minőségről is. Na de lássuk mik ezek a hibák! Ha ti is tudtok valamiről nyugodtan küldjétek el nekünk is!

Repülőgép mód

Valószínűleg és remélhetőleg csak szoftveres problémáról van szó, ami egy esetleges (és általában észrevétlen) szoftverfrissítés alkalmával megoldódik majd. Röviden és tömören:

Az iPhone 7 a repülőgép mód ki és bekapcsolása után elveszti a térerőt és nem találja meg van, hogy fél óráig sem. Az Apple is találkozott a hibával és nagyvonalúan azt ajánlotta, hogy kapcsoljuk ki, majd vissza a telefont és a hiba biztosan megoldódik. Szerintem köszönjük meg a hozzáértő tanácsot és reménykedjünk, hogy csak egyedi problémáról volt szó!

Szerk.: Szerencsére a fenti problémát egy gyors iOS frissítéssel már orvosolták is, így emiatt nem kell aggódnunk. Sajnos megszokott tény, hogy az Apple mobilok a bemutatás utolsó pillanatában készülnek csak el, ezért nincs ideje a Team-nek a kelllő szoftver-optimalizálásra. Ha bemutatás után pár héttel vásárolunk készüléket, akkor érdemes sokszor a frissítés menüpontra nézni!

Ciripelő iPhone hang

Egy másik videót alapul véve azt állapíthatjuk meg, hogy az iPhone 7 nagy terhelés alatt, például játékok futtatása fullHD film nézése közben ciripelő hangot hallat, méghozzá az új A10-es processzor felől. Ezt már megszokhatzuk egy-egy számítógép vagy laptop esetében, telefontól mindenesetre furcsa ez a jelenség. Reméljüknem a Samsung nyúlt a processzorokhoz optimalizálás céljából.

iPhone Lightning Jack átalakító

Fontos megjegyezni, hogy bár külsőre nagyon hasonló az iPhone 6 és az iPhone 7 is, az utóbbira új és teljesenegyedi iPhone 7 tok kellhet, mivel a jack csatlakozó kivágásának elhagyása más formát adott készüléknek, nem beszélve a kamera elhelyezéséről.

Az iPhone 7-en már hiába keressük a Jack csatlakozót, mivel az Apple megszűntette azt, a vízállóság hatékony növelése miatt. Ez azért furcsa kifogás, mert más gyártók évek óta készítenek vízálló telefonokat Jack csatlakozóval, de az Applenek nyugodtan higyjük el ezt a nyilatkozatot.

A probléma ott kezdődik, hogy ha régi fülhallgatót használunk az iPhone 7-hez, a Jack-Lightning átalakítóval, a nyomógombok nem működnek. Pontosabban működnek, csak 5 percig. Ha esetleg 5 percig nem nyúlunk a gombokhoz, már egy hívást sem tudunk fogadni a fülesünkkel, csak ha ki és be dugjuk megint a telefonba. Nem gondoljuk, hogy ez véletlen lenne, de reméljük, hogy ezt is megoldják valahogy.