A Magyar Telekom új, előfizetők számára ingyenes, nagysebességű Wi-Fi alapú internetelérést nyűjtó szolgáltatást vezetett be Telekom “Wi-Fi Fon” néven április elejétől. Így a szeptemberben megjelenő iPhone 7-tel már mindnhol netezhetünk majd

A regisztrált felhasználók, saját hálózatuktól távol is biztonságosan internetezhetnek, adatkorlát és egyéb költségek nélkül. Magyarországon ez a szolgáltatás már közel 2000 településen, valamint a világ már 20 országábanelérhető.

A Telekom közleményéből:

– A Telekom ingyenes Wi-Fi szolgáltatást indít, világszerte majdnem 20 millió Fon ponton

– Így három hálózaton közvetítenek internetkapcsolatot: Wi-Fi, mobil és vezetékes.

– A Telekom előfizetői bárhol is járnak, minden helyzetben és eszközön elérhető lesz számukra az internetkapcsolat adatkorlát nélkül.

A Magyar Telekom, nemzetközi partnerével, a Fonnal történő együttműködésben létrehozza Magyarország eddigi legnagobb Wi-Fi hálózatát, a vezetékes internet előfizetőinél elhelyezett elosztó (gateway) eszközeinek segítségével. Az így kialakított több százezer Wi-Fi pontot a Telekom összeköti a világ jelenlegi legnagyobb Wi-Fi hálózatával. A Telekom Wi-Fi Fon az eddig amúg is kevés helyen fellelhető nyilvános Wi-Fi hozzáférésekkel ellentétben egy biztonságos és valóban minőségi Wi-Fi kapcsolatot nyújt az előfizetőknek az otthonuktól távol is.

Gyenes András, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese közleményben elmondta:

„Az új Telekom Wi-Fi Fon szolgáltatással teljes körűvé tesszük az internet élményét,  mert a Telekom vezetékes, mobil és Wi-Fi hálózatának köszönhetően mostantól könnyedén, minden helyzetben elérhető az internet – otthon, útközben és otthontól távol is. Ügyfeleinknek így a szabadság és korlátlanság élményét nyújtjuk kényelmesen és egyszerűen elérhető, minőségi internetkapcsolattal.”


A WiFi Fon szolgáltatás használata kimondottan egyszerű: az összes, otthoni internet előfizetéssel rendelkező Telekom ügyfél automatikusan kapni fog egy generált belépési nevet és egy hozzá tartozó jelszót postai úton, amennyiben a már meglévő eszközük Wi-Fi Fon szolgáltatást kezelni képes digitális kapcsolat-elosztóvalrendelkezik. A Telekom Wi-Fi Fon Alap szolgáltatás bevezetése után a már meglévő Next XL, továbbá a frissen megrendelt Next S, M, illetve Music S, M és XS díjcsomagok megrendelőinek automatikusan és díjmentesen teszik szabaddá a határon belüli Wi-Fi hálózati hozzáférést. Mindezek mellett a Telekom ügyfelei, egy Fon Premium előfizetéssel, a Travel & Surf S, M, L roaming adat-díjcsomagok, valamint az EU 100 és EU Plusz opciók előfizetői a magyarországi Wi-Fi hálózat mellett világszerte 20 országban, közel  20  millió hotspotra tudnak díjmentesen csatlakozni a Fon és szerződött partnerei Európa szintű Wi-Fi hálózatán, a díjcsomagok érvényességi ideje alatt.

A Telekom Wi-Fi Fon-ról részletes információk a Telekom oldalán található.