Nagyon ritka, hogy az Apple a saját weboldalán bemutatja egy-egy szoftverfrissítés újdonságait, főleg még mielőtt az a szoftver végleges verziója elérhető lenne mindenki számára. A bemutatás sorába, az iOS 8 és iOS 9 után most egy alverzió a 9.3 is bekerült.

Lássuk a funkciókat!

– Éjszakai mód

Több kutató és különböző tanulmányok által igazolt tény, hogy lefekvés közeledtével az erős kékes árnyalatú fény befolyásolja a napi rutinunkat és esetenként sokkal nehezebbé teheti az elalvást is. A kék színek élénkségét, a használt iOS eszköz automatikusan képes lesz módosítani.

Ehhez a rendszer figyelembeveszi a rendszeridőt, és az aktuális földrajzi tartózkodási helyünket is. Valamint általános felhasználói rutinunkból számolja ki, hogy mikor szoktunk nyugovóra térni egy-egy nap után. Amikor a rendszer elérkezettnek érzi az időt, a kijelző színhőmérsékletét automatikusan melegebbre állítja, ezzel megkönnyítve a kijelző olvasását.– Privát jegyzetek

Nagyjából minden iOS felhasználó, használja a végtelenül egyszerű, és szinte tökéletes Jegyzetek, beépített alkalmazást

Sokszor félve adjuk oda a telefonunkat más kezekbe, hogy olyan információkat is megláthatnak, amiket normális esetben nem kéne. Erre nyújt megoldást az alkalmazás továbbfejlesztése. Mostantól ujjlenyomatunkat védhetünk egy egy fájlt külön-külön.

Egészség

Az iOS 8-tól kezdve, már nagyobb szerepet kaptak az egészséges életre ösztönző alkalmazások is. Az Apple irányvonala, most, hogy elértük a 9.3-as szoftvert teljesen körvonalazódni látszik. Egyre több alkalmazást találhatunk erre a témakörre az AppStore-ban, és egyre többek telefonján található akár több ilyen alkalmazás is.

A mostani fejlesztéssel, ezek között az applikációk között váltogathatunk majd kedvünkre egyetlen érintéssel. Nem kell semmiből sem kilépnünk, bezárunk, vagy másik mappába navigálnunk, hanem megjelenik az alkalmazásban egy lapozható menü, ami lényegesen egyszerűbbé teszi ezt.CarPlay

Bár az Apple autós szoftvere itthon még csak nagyon kevés autóhoz érhető el, ennek is tartalmazza továbbfejlesztéseit a rendszer. Legfőbb módosítás, hogy a Térképek applikáción belül, már megjelenik egy úgynevezett “Közelben” funkció, amellyel megtalálhatjuk a közelben lévő, megállásra érdemes helyeket, és rendszerezetten tudunk köztük keresni is. Például benzinkutak, éttermek, kávézók, automaták stb.

A szoftver végleges

A mindenki által letölthető változata még ebben a hónapban elérhető lesz és állítólag az eddigi legstabilabb iOS-t kaphatjuk kézhez. Az Apple szerint, még az iPhone 4S-en is gördülékenyebben fog futni, mint a korábbi szoftverek. Kíváncsian várjuk!