Az új Galaxy-A sorozatával a Samsung a legjobb ár-érték arányú készülékeket kínálja. Elfogadható külső, megfelelő teljesítménnyel. Ez a fejlesztés már korábban is megtörtént, és most piacra dobta a lényegesen jobb árú Samsung Galaxy A40 készüléket. Érdekes lesz látni, hogy a Samsungnak sikerült-e frissítenie a sorozatát.

A Samsung 249 eurót (~ 279 dollárt) kér az okostelefonért, és ehhez megfelelő eszközöket biztosít a hátán található ujjlenyomat-érzékelővel, kettős kamerarendszerrel és 64 GB-os tárolóval.
Az hátlap már megmutatja a Samsung M sorozathoz viszonyított különbségeket: A Galaxy A40 több látványosságot és jobb minőséget kínál. Az “üveg” a színtől függően különböző hatásokat mutat. Például, ha mozgatja a fehér modellt, minden szivárvány színe csillog, mint egy gyöngy. Míg a kék, a fekete és a korallmodellek néhány fényvisszaverődést is kínálnak, nem olyan látványosak.

Összeszerelés és minőség

Az hátlap és a keret meglehetősen stabil és hajlítás mentes, és a kivitelezés is nagyon magas, szinte már prémium szinten van. Így a Galaxy A40-en az új tulajdonosnak szinte észrevehetetlenek élek vagy hiányosságok az anyagátmenetek között. A súly szempontjából, a mérethez képest a Galaxy A40 is nagyon könnyű 140 gramm. Elöl van egy úgynevezett Infinity-U kijelző, amely háromoldalas nagyon kis előlapokkal és vízcsapos hornyokkal rendelkezik. Az előlap alsó részén csak kissé szélesebb, de a Galaxy A6- hoz képest (2018) az előlapok szignifikánsan kisebbek lettek.

Kijelző karcállóság

Általánosságban elmondható, hogy az A40 a tartóssági vizsgálat során nagyon jól helytállt. A képernyő túlélte a 30 másodperces könnyebb lángpróbát, amely egyértelműen az olyan okostelefon-felhasználókra irányult, akik szeretik a készüléket nyílt lángon közelében használni a készüléküket.

Samsung Galaxy A40 karcállóság

Szórakoztató volt nézni, de ezen kívül a teszt semmit sem bizonyít legalábbis megmutatja, hogy mennyire ellenálló a Samsung Galaxy A40 kijelzője (ezt a folyamatot otthon senkinek sem ajánljuk, mivel a gyári oleophobic bevonat megsemmisül).

Hajlékonyság és törésállóság

A Samsung Galaxy A40-et számos karcolásvizsgálattal ellenőrzik, amelyek különböző szinteket választanak (a keménység alapján mérve). Nehéz elképzelni, hogy ez a mérés bármely okostelefon-tulajdonos számára hasznos lehetne, azonban ezzel pontosan megtudhatjuk, hogy egy eszköz milyen rossz kezelést tud tolerálni, és milyen gyári üveglappal került forgalomba. A tesztek során sikerül létrehozni egy sor mély karcolást a kijelzőn és az alumínium kereten, de a Galaxy A40 továbbra is tökéletesen működik.

Samsung Galaxy A40 hátlap

A kijelzőt a gyári specifikációk szerint Gorilla Glass védi, ami a megszokott tökéletes módon védi a kijelzőt a sérülésektől.
A komolyabb igénybevételt szimuláló hajlítás és törés teszten is sikeresen helytállt, így egy kellemesen strapabíró műanyag házas készüléket dicsérhetünk a nevében. Ezeket a teszteket semmiféle képpen ne próbáljuk ki otthon, mivel könnyen egy törött telefon lehet a teszt vége. A mindennapi használathoz pedig feltétlenül szükséges egy ütésálló Galaxy A40 védőtok beszerzése, mivel ez a készülék két legérzékenyebb pontját is védi. (Kamera és ujjlenyomat olvasó) Az utolsó tesztnek az ujjlenyomat olvasót vetették alá, azonban a karcolásokat követően sajnos (nem meglepően), az A40 ujjlenyomat-olvasója megszűnik működni.