Két héten belül, április 10.-én kapható lesz a boltokban a Samsung legújabb éllovasa, a Galaxy S6 és a Galaxy S6 Edge, és úgy tűnik a Samsung most valóban nagyot alakított. Az tavaly megjelent Galaxy S5-ben semelyik iPhone használó nem találhatott vonzó tulajdonságot, azonban ez a legújabb szériával megdőlni látszik.

A szokásokhoz híven a Samsung legújabb készülékét, mindig az aktuális iPhone ellen indítja hadba és most sincs ez másképp. A méret hasonló, a felhasználói kör hasonló, a tulajdonságok azonban most már nagyban eltérnek. Lássuk is miben:

Gyorstöltés:

Az okostelefonok között nem vitatható, hogy az iPhone 6-nak van a leggyorsabb általános töltési ideje, azonban ezt megdönteni kívánja az új Galaxy S6. A Samsung bemutatója szerint, 10 perc alatt több mint 5 óra készenléti időt tudunk beletölteni a telefon akkumulátorába.

Vezetéknélküli töltés:

Annak idején, a Nokia hozta be a köztudatba a Lumia sorozattal. Mind a Galaxy S6, mind a Galaxy s6 edge rendelkezni fog ezzel a tulajdonsággal. Mi sem bizonyítja jobban, hogy áprilistól sok szolgáltató a Samsung készülékeihez ajándék vezetéknélküli töltőt ad majd.

Két alkalmazás egy időben futtatása:

Habár az iOS támogatja a multitaskingot, sőt talán az egyik legmegbízhatóbban használható párhuzamos program futtatási képességgel rendelkezik az okostelefonok között, a Samsung erre is rátett egy lapáttal. Meg tudunk nyitni két alkalmazást egymás mellett osztott képernyőn, és akár adatokat illeszthetünk be egyikből a másikba váltás nélkül.

Lefordított kijelzővel is látjuk ki keres minket:

Bár kizártnak tartjuk, hogy bárki is kiejlzővel az asztal felé használna egy Galaxy S6 Edge-t, ettől függetlenül, ha véletlen a telefon így feküdne az asztalon, akkor is tudhatjuk, hogy ki keres. Minden egyes hívó félhez beállíthatunk egy színt, amivel a kijelző lekerekített éle világít hívás esetén.

Autófókusz követés:
Azon felül, hogy egy lenyűgöző kamerát kapunk, a szoftverbe olyan technikai újítások is kerültek, mint az autófókusz követés. Elég csak ráböknünk egy tárgyra, vagy egy személyre, amire szeretnénk, hogy a kamera fókuszáljon, és ha az illető elmozdul a fókusz akkor is követi és módosítja a megváltozott fényviszonyoknak megfelelően a kamera beállításait is.

Infra:
Egy speciális fejlesztésű és erősségű beépített infrasugaras adapterrel, és a megfelelő programmal irányíthatjuk bármelyik TV-t, vagy set-top boxot.

Pulzusmérő:
A Galaxy S5-höz hasonlóan, ebből a készülékből sem felejtették ki ezt a leginkább sportolóknak szánt fejlesztést.

Összemérték a két legnagyobb és legelismertebb gyártó készülékét. Szerencsére manapság nem egy szintetikus benchmark applikáció alapján ítélnek eredményt, hanem meghatározott programok, meghatározott sorrendben történő megnyitásával, egymás mellett futtatásával, azaz multitaskinggal és annak sebességével hirdetnek győztest…

Ez a fajta mérés sokkal életszerűbb és sokkal jobban tudja modellezni az átlagos  felhasználói szokásokat. A hasonló programok jól modellezik az egyes rendszerek közötti különbségeket és az applikációk operációs rendszerekre történt optimalizáltsági szintjét is.

A tesztben a Galaxy S6, ha bár nem sokkal, de jobban teljesít mint az iPhone 6. Végre úgy tűnik, hogy a Samsung elindult a saját útján, és ismét valódi technikai konkurenciát jelent az Apple-nek, aki ezáltal idén rá lesz kényszerítve az érdembeli változásra és fejlődésre. Amikor tavaly megjelent az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus, a telefon képességein kívül egy valami foglalkoztatta igazán a sajtót. Mégpedig a “bendgate”-ként elhíresült jelenség…

Különböző források is azt állították, hogy a telefon egy átlagos készüléknél sokkal könnyebben válik bumeránggá a zsebünkben, ha ráülünk véletlenül vagy akár csak lehajolunk bekötni a cipőfűzőnket. A pletykák azért nem bizonyultak maradéktalanul igaznak. Egy teszt bemutatta, hogy az összes többi készüléket is meg tudjuk hajlítani ugyan akkora, de még kisebb erővel is. Persze voltak strapabíróbb készülékek, ezek közé tartozott a Samsung Galaxy S5 is.

Most azonban fordult a kocka. A Samsung piacra dobta, az eddigi kétséget kizáróan legjobb készülékét A Galaxy S6 Edge-t. A gyártó belesétálni látszik abba a csapdába amibe az Apple is volt. Elérték azt a vékonysági szintet, hogy már-már túlzottan vigyázni kell a telefonra. A két tesztelt készülék pontosan ugyan akkora nyomás alatt hajlik meg, egy apró különbséggel: a Samsung kijelzője darabokra is törik eközben.
Az érdekes tesztet az alábbi videóban láthatjuk.

Úgy tűnik meglehetősen óvatosan kell bánni ezek után a telefonnal, hiszen valószínűleg egy ilyen speciális kijelző cseréje a készülék árával fog vetekedni. Ezt a kört kétségtelenül az iPhone 6 nyerte!