Törjünk el együtt egy iPhone SE-t. Mármint nézzük végig ahogy eltöri valaki. Az sokkal békésebb. Saját ismerettségi körömben nem ismerek senki olyan elvetemültet aki ezt önakaratából hajtaná végre, úgyhogy szerencse, hogy van aki ezt megtette helyettünk.

Az albbi videóban egy szokásos töréstesztet láthatunk, elég profin kivitelezve.

Karcolásteszt:

Végre nem csak egy szerencsétlen sniccerrel, meg kulccsal próbálják megkarcolni a kijelzőt, hanem hitelesített keménységű karcolótűkkel. A tű keménységét az a bizonyos sokat emlegetett “H-skála” jellemzi. Minél magasabb értékű szám az előtag, annál keményebb az anyag, tehát annál könnyebben karcol meg valamit, és annál nehezebb az anyagot magát megkarcolni.

(Azért ennek a próbának szívesen alávetném az aluljáróban forgalmazott: “9H-keménységű üvegfóliákat 1500-ért” termékeket)  Az iPhone úgy bírja a megpróbáltatást, ahogy az kötelezőnek mondható. 6-7 szint környékén kezd el karcolódni. Sokan kérdeznék, hogy miért nem 9H-nál, ahogy az üvegfóliák többsége. Erre egyszerű a magyarázat: Ha valamit nehéz megkarcolni, akkor az anyag nagyon merev és könnyen törik. A két szélső érték között kell megtalálni az egyensúlyt és úgy tűnik az Apple-nek ez a bevált receptje.

Égetés:

Másik különleges pont a tesztben, hogy a videó készítője öngyújtóval esik neki a kijelzőnek. Ezen a szélsőséges hő-teszten a Galaxy S7 csúnyán elvérzett, az iPhone viszont meglepően jól teljesített.

Hajlításban is “remekelt”. Ezalatt azt kell értenünk, hogy nagyobb erőt kiállt mint a Samsung jelenlegi zászlóshajója és a Nexus 6, de beszéljen helyettem a  videó: