A Samsung következő telefonjai most már szinte biztosnak tűnik, hogy Galaxy S20 vonalnak fognak hívni, de a három valószínűsíthető modell, között még mindig egy csomó technikai részlet van a levegőben. A Samsung várhatóan a február 11-i Unpacked eseményen jelenti be részletesen a telefonokat, és az egyik legfontosabb érdeklődési terület a telefonok kamerái, amelyek régóta kulcsfontosságú csatatérnek számítanak az okostelefonok platformháborújában.

Hallottunk olyan jeleket, hogy az S20 Ultra, a termékcsalád legprémiumabb telefonja, egy elképesztő 108 megapixeles érzékelővel rendelkezik majd, hatalmas hibrid zoom képességekkel, ami miatt a kameraegységet a Hubble űrteleszkópról nevezték el.

Az alacsonyabb felszereltségű S20 és S20+ kamerái azonban most már némi információt is kaptak. Teljes mértékben egy igazán vaskos, téglalap alakú kameradudorra számítunk a telefonok hátlapján, ahogy azt már számos kiszivárgás jelezte, de most a Samsung egyik régi kiszivárogtatója, Ice Universe egy újabb kulcsfontosságú tényt tweetelt ki.

Úgy hangzik, hogy az S20 és az S20+ kameraegységei nem fognak megegyezni az S20 Ultra által használtakkal, de még mindig olyan szenzort fognak tartalmazni, amely valószínűleg az okostelefonok piacának felső határán fogja őket elhelyezni. Ahogy az Ice Universe rámutatott, a Samsung már négy éve használ 12MP-es 1,4μm-es kamerát, miközben lelkes kritikákat kapott a mobilfotós platformjairól, így az 1,8μm-re való ugrás valószínűleg további javulást hoz.

A pixelek megugrásának eredményeként potenciálisan jobb gyenge fényviszonyok mellett jobb teljesítményre lehet számítani a csökkentett zajszint mellett – mindkét tényező kulcsfontosságú volt a Google és az Apple által a legutóbbi zászlóshajó telefonjaikban debütált új kamerák esetében.

Függetlenül az időközben felmerülő további információktól, most már csak néhány rövid hetet kell várnunk a Samsung Unpacked eseményéig, hogy kiderüljön, megerősítést nyernek-e ezek és más pletykák.