Teljesítményt, tudást, alkalmazásokat, és megbízhatóságot tekintve, a legtöbb ember szerint az iPhone 5S a jelenlegi legjobb mobiltelefon. Azonban ez nem jelenti azt, hogy mindent tud. Sok funkció hiányzik belőle, némelyik biztonsági okokból nem került bele, némelyik pedig marketinges megfontolásból. Lássuk mik azok a funkciók, amik ha nélkülözhetetlenek számunkra, semmiképpen sem szabad iPhone-t választanunk.

Funkciók amik nagyon kellenének az iPhone-okba!

micro SD kártya bővíthetőség

Minél tartósabban használunk egy telefont, annál inkább vesszük észre, hogy bizony a rendelkezésünkre álló memória rohamléptekben fogy. Ilyenkor lehet megoldás az Androidos telefonokban már kezdetek óta használt bővítési lehetség, a microSD kártya. Sajnos ez a lehetőség szinte biztos, hogy sosem fog megjelenni az Apple telefonjaiban.

128GB tárhely
Manapság egyre több ember használja a meglévő zenelejátszója helyett a telefonját. Aki igazán sok zenét hallgat annak azonban sajnos nem megoldás az iPhone korlátozott tárhelye, sokszor még a 64Gb-os sem. Azonban a legújabb pletykák szerint az iPhone 6 már elérhető lesz 128GB tárhellyel.

Micro USB csatlakozó.
Valószínűleg sosem fogjuk megérteni, hogy az iPhone miért nem használja a jól bevált microUSB portot a szinkronizáláshoz. A töltéshez és az adatátvitelhez szükséges egy Apple által dedikált kábel Lightning csatlakozóval, ami nem csak magas ára miatt kellemetlen tulajdonsága az iPhone-nak, hanem biztosak lehetünkabban is hogy mindig a legrosszabbkor hiányzik majd.

Fájlkezelés
Sajnos az Apple ragaszkodik a rendszer, átlag felhasználótól való elzárásához. Ez rettentően sok fejtörést okozhat, egy Androidhoz szokott felhasználónak. Szerencse, hogy az iPhone-nal készített képeket és videókat, minden egyéb program nékül le tudjuk menteni számítógépünkre. Azonban zenék szinkronizálásához, már sajnos a borzalmas hibáktól szenvedő iTunes-t kell használnunk, és arra ne is számítsunk, hogy bármilyen elzőleg letöltött szöveges tartalmat egyszerűen le vagy felmásolhatunk az iPhone-unkra.

FM rádió

A legtöbb felhasznló együtt tud élni az iPhone eddig említett hiányosságaival, azonban ez az a funkció, ami a felhasználói élményt drasztikusan tudná növelni. Főképp azokban az országokban, ahol sajnos hazánkhoz hasonlóan, 500MB internet már soknak és drágának számít a szolgáltatóknál.

Cserélhető akkumlátor

Sajnos az iPhone akkumlátor élettartma nem éri el a mai csúcskészülékek szintjét. Ez bizonyos mértékig orvosolható lenne, egy cserélhető akksival, azonban ez érthető módon az összeszerelés minőségére rossz hatással lenne. Így kizárt, hogy az Apple ebben a kérdésben engedni fog a felhasználók kisebbik táborának.

Akkumlátor teljesítmény
És igen, ezzel el is jutottunk cikkünk utolsó és talán a legjelentősebb problémájához. Az akkumlátor teljesítménye sajnos nem veszi fel a mai készülékekkel a versenyt, ami szomorú. Ezt valamennyire szoftveresen ellensúlyozza a kevés üzemanyaggal is beérő iOS. Azonban, ha  a pletykák igaznak bizonyulnak, az iPhone 6 -tal ezek a problémák megoldódnak majd.