Úgy tűnik nincs új a nap alatt. Az üzlet, az üzlet ez eddig sem volt kérdés.A következő generációs iPhone A9 chip-eket ismét a Samsung gyártja. A chip-eket belsős információk szerint a Samsung Giehung komplexuma fogja gyártani, azonban a konkrét részletek még nem nyilvánosak. Az új CPU-ról az eddigi információnk mindössze annyi, hogy várhatóan 14nm FinFET technológiát fog alkalmazni aminek köszönhetően 35 százalékkal kevesebb energiát fog felhasználni a processzor, valamint 20 százalék teljesítménytöbblet is érzékelhető lesz a korábbi típusokhoz képest. Nem utolsó sorban fontos, hogy ezzel a chip mérete is csökken, így több hely maradhat az akkumlátornak, ami még most is a legnagyobb helyet foglalja a mai  készülékekben.

Az Apple és a TSMC üzlete

Az Apple korábban komoly üzleti kapcsolatban állt a TSMC-vel. Ez a cég gyárthatta a jelenleg is csúcskategóriás iPhone 6 és iPhone 6 Plus “A8” kódjelű chipjeit, amik ahogy azt tapasztalhatjuk tökéletesre sikerültek. Információink szerint, ez az üzlet közel egymilliárd dolláros veszteséget jelentett a Samsungnak, tehát valószínű emiatt a fájó pont miatt sikerült az Apple számára idén megfelelő ajánlatot adni. Bárki is gyártja majd a valóságban a chipeket, az biztos hogy a meglévő tervek alapján ilyen fejlett technológiát mobiltelefonokban még nem alkalmaztak, ennek mi felhasználók pedig csak örülhetünk!

Az új processzor, a már megszokott 2 magos technológiát fogja követni ami több, mint valószínű, hogy csak az A10-es szériájú processzornál fog kimenni a divatból. Ennek annyi az oka, hogy az Androiddal ellentétben, az iOS-nek, egyszerűen nincs szüksége erre a többletre. Az A10-es küdjelű processzornál pedig a 4 magos technológia is úgy fog felépülni, hogy 2 alacsonyabb feszültségű továbbá 2 magasabb feszültségű mag fog az alkalmazások rendelkezésére állni. Az ezek közötti váltásokat pedig az iOS automatikusan és akadás mentesen elvégzi. Az, hogy 4 mag egyszerre funkcionáljon, még az A10-es processzor esetében sem valószínű.