Egy megbízható forrás jelentése szerint 70 millió darab hajlított OLED kijelző panelt rendelt az Apple a soron következő iPhone 8-hoz. A Nikkei jelentése szerint a Samsung gyártaná le ezeket az érintőképernyő paneleket.

Nagyjából ezzel a hírrel biztosra vehető az, hogy idén szeptemberben már 3 különböző iPhone fog napvilágot látni, az eddig “sima” és “plus” készülékek helyett. Valószínűleg a fent említett 2 típus megmarad egy “S” kiegészítéssel, és minimális külső változtatásokkal, és ezek mellé kapunk egy lekerekített kijelzős, majdnem teljes képernyős iPhone 8-at.

OLED Panelek

A 9to5Mac forrásai szerint a már bejelentett normál OLED paneleket, amiből anno 160 millió példányt rendelt az Apple, kapnák az iPhone 7S és az iPhone 7S Plus készülékek. A legújabb csúcskészülék, azaz az iPhone 8 pedig kapná a jelenleg gyártásra kerülű 70 millió hajlított kijelzőt.

Ez azonban még csak az első rendelés. A megállapodás értelmében a Samsung az év végéig, pontosabban az iPhone 8 szeptemberi megjelenéséig 95 millió OLED panelt fog legyártani, és ebből arra következtethetünk, hogy sokkal nagyobb vásárlóerőre számít az Apple, mint az “S” modellek esetében.

Szinte biztosra vehetjük a következő funkciókat a soron következő csúcsmodellről:

Home gomb nélkül fog érkezni, ami azt jelenti, hogy a kijelzőbe lesz integrálva az ujjlenyomatolvasó, azaz a TouchID. Ezt a megoldást az Apple már a jelenlegi telefonja elkészítése közben is boncolgatta, azonban sajnos nem sikerült elkészülni vele időben.

A kijelző tekintetében 5,2″ inch-es enyhén hajlított panelra számíthatunk, a már beharangozott OLED technológiával, ami sokkal élesebb és kontrasztosabb színekkel fog szolgálni a jelenlegi paneleknél.

Több, mint valószínű, hogy az iPhone 8 is dupla kamerát kap, és az Apple beveti a 3D képalkotás funkcióját is, azonban ez valószínűleg csak a legerősebb modell kiváltsága lesz.

Sajnos egyre több informátor szerint a bemutatót a szokásos szeptemberben tartják, azonban a készülékből a vásárlók csak jövő év első felében kapnak majd. Reméljük azért meggyorsítják ezt a folyamatot és október-november környékén már itthon is kapható lesz az iPhone 8 tok!