Termékek Menü
0

Mennyibe kerül az új iPhone 6S?

Phonebox
2015-09-22 16:35:17

Mint minden új technológiánál, az elemzők az új iPhone 6S-nél is kiszámolták az készülék anyagköltségét. Idén a Bank of America vállalta a feladatot, azonban a számításokat kezeljük fenntartásokkal, hiszen pontos számokat valószínűleg lehetetlen kihúzni az Apple bármelyik alkalmazottjából is.

 

Nem árt nem elfelejteni, hogy kedvenc Apple mobilunk értékét drasztikusan növelhetjük a későbbi eladások során ha egy megfelelő iPhone 6S tok vigyáz telefonunkra mialatt használjuk.

 

Az iPhone gyártása

 

Azt már régóta tudjuk, hogy a mobiltelefonok gyártásán óriási haszon van és minden évben meg is lepődünk, hogy egy készüléken akár 1000 dollár hasznot is húzhat a gyártó. Persze ebből kell fizetni a reklámköltséget, az alkalmazottakat és a rezsit is, de ebbe most ne menjünk bele, nézzük csak a tiszta számokat!

 

Az elemzés szerint a készülék háza és a gombok az Apple tételében rendelve 33 dollár, az akkumulátor, a kijelző, a kamera, a 3D touch és a többi belsőség a processzort leszámítva pedig 73 dollár.

 

Ahol a legmagasabb árakat várnánk, ott az új fejlesztésekhez mérten meglepően alacsony számokkal találkozhatunk. A legújabb A9 processzr 25 dollár, a 64gb belső tárhely 20 dollár, a kiegészítő technológiai tételek (Touch ID, NFC, Bluetoot) pedig az elemzés szerint 22 dollárt kóstálnak. A mobilhálózati egységek pedig 36 dollárba kerülnek.

 

 

Szokás szerint megállapítható, hogy a készülékünk legdrágább, és egyben legértékesebb pontja most is a kijelző lett, hiszen a készülékházat és az alaplapot viszonylag ritkán kell cserélnünk majd. De ahhoz, hogy a kijelzőt és a készülékházat megfelelő védelemmel lássuk el nem árt választani egyet a különleges iPhone 6 tok választékunkból. A kategóriánkban megtaláltok mindent amire csak szükségetek lehet, ha pedig úgy érzitek valamit hiányoltok, elég csak írnotok egy emailt!

 

A fentiekből következik, hogy az elemzés szerint az Apple, egy 64 GB-os iPhone 6S-t összesen 234 (65 ezer Ft) dollárnyi anyagköltségből hoz össze. Ez az itthoni közel 300 ezer forintos árral összevetve elég ijesztő képet ad, azonban mint azt tudjuk, van még költsége a gyártónak ezeken felül is rendesen...

Tartalomhoz tartozó címkék: prémium hardver árak