Vége a találgatásoknak. Az Apple lerántotta a leplet a legújabb nagyágyújáról, az iPhone 7-ről és ezzel eloszlatott minden kételyt a képességei körül. Szokás szerint bemutatásra került mellé a legújabb eredeti iPhone 7 tok, valamint a várva várt AirPods is, és az új Lightning – Jack átalakító. Erősebb hardver és vékonyabb külső. Minden a legújabb iPhone-ról!

Mondanánk, hogy meglepődtünk a képességeken, de akkor túloznánk. Aggodalomra azonban semmi ok. Hozza a kötelezőt és még többet is a legújabb iPhone 7. Haladjunk szépen sorjában:

Megújult külső iPhone 7 dizájn

Mint minden évben, pontosabban minden második évben az Apple komolyabb változtatásokat hajt végre a soron következő iPhone külsején. Idén azonban ez többé kevésbé elmaradt.

Az arányok változatlanok maradtak, azonban az új iPhone 7 sokkal letisztultabb külsőt kapott. Az antennacsíkokat majdnem teljesen sikerült számúzni a hátlapról. A kamera kiállás sajnos maradt, cserébe azonban a készülék még vékonyabb lett. Szerencsére az Apple maradt a 7000-es szériájú alumíniumnál, így a merevséget illetően nem lehet kétségünk.

A méret továbbra két típusra korlátozódik. Maradt a már jól megszokott 4,7 inch-es képátló valamint az iPhone 7 Plus esetében az 5,5 inch-es képátló.

Színek közül is kapunk egy újat! Méghozzá a fényes feketét, Jet Black néven.

Új operációs rendszer

Természetesen az új iPhone 7 a legújabb, iOS 10-zel fog a boltok polcaira kerülni. Ami a bemutató alapján rengeteg újítást is tartalmaz, azonban ezeket majd következő cikkünkben fogjuk kivesézni. Röviden és tömören, gyorsabb lett, letisztultabb és több beépített programot kapunk.

Erősebb hardver

Nem kérdés, valószínűleg az iPhone 7 a jelenlegi legerősebb és legnagyobb számítási képességekkel bíró telefon. Megkapta az Apple legújabb, immáron nem a Samsung által fejlesztett (legalább nem fog felrobbanni) A10-es processzort. Ami már négy magos, két nagy teljesítményű chip és két alacsony energiafelhasználású chip segíti a lehető legjobb készenléti-idő/teljesítmény arány legjobb kihasználását. Ehhez az iPhone 7 Plus esetében végre 3GB memóriát társítottak. Sajnos a kisebbik készüléknél meghagyták a 2Gb-ot.

Eltűntették a 16Gb tárhelyű változatot, és dupláztak a többiben. Az elérhető típusok most 32, 128 és 256Gb -os modellek. Ennek épp itt volt az ideje, mivel sajnos a hazai mobilszolgáltatók a jelenlegi adatcsomagjaikkal a legkevésbé sem támogatják a felhő alapú szolgáltatásokat.

Jobb kamera és Duál-kamera

Itt sajnos mutatkozik a legnagyobb differencia az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus között. Természetesen mindkét készülék fejlődött a kamera terén, azonban az iPhone 7 esetében sokkal nagyobb az előrelépés. A hátlapon immár dupla-lencsés kamerarendszer található, ami sokkal nagyobb látószögű, mint az eddig megszokott kamerák és képes az utólagos (kép elkészülte utáni) fókuszváltásra, ami hatalmas előny a sima iPhone 7-hez képest. A két különböző lencse közül az egyik széles látószögű, a másik pedig egy teleobjektív lencse. Felbontás esetben megmaradt a készülék a 12 megapixel-nél, ami bőven elég.

Vízállóság

Végre pótolták az iPhone-ok legnagyobb hiányosságát. Most már hivatalosan is IPX7 minősítéssel rendelkezik a készülék, ami azt jelenti, hogy fél órát is képes eltölteni egy méterrel a víz alatt anélkül, hogy bármiféle kár keletkezne a készülékben.

Jack csatlakozó

Sajnos az a hír is igaznak bizonyult, hogy a készülék vékonyítása miatt szükségszerűen el kellett hagyni a Jack csatlakozót. Talán kényszermegoldás, talán az Apple az szeretné, hogy minden iPhone-os kizárólag a saját márkás tartozékait használja zenehallgatáshoz. Ezt biztosra nem lehet megmondani. Mindenesetre figyelemreméltó, hogy kapunk az iPhone 7 mellé a dobozba egy Lightning – Jack átalakítót is, így ha szeretnénk, akkor tovább használhatjuk a már megszokott fülesünket is.

Új tartozékok

Mivel a külső is változott ezért új kiegészítőket is kapunk a legújabb iPhone mellé. Új, vékonyabb a már megszokott bőrből készült iPhone 7 tokot láthattuk, valamint egy egyszerűbb sorozatot szilikon iPhone 7 tok -kal. Új lightning csatlakozós fülhallgatót és természetesen Lightning-Jack átalakítót mutattak be.

AirPods

Bemutatták a várva várt vezetéknélküli fülest is. Pontosabban bebiztosítottak mindenkit, hogy elkészítik, mivel ezt nem az okostelefonnal egyidőben fogják piacra dobni. A már beharangozott AirPods nevet fogja viselni, és a következő tulajdonságokra számíthatunk az Apple szerint. Egyszerű beállítás, ami annyit jelent, hogy a füles érintésre aktiválódik és azonnal kapcsolatot is létesít bluetoot-on keresztül az iPhone-nal. Vezérelhetjük általa a Sirit is és a tárolódoboza egy powerbank lesz, ami 15 perc alatt töltheti majd fel a vezeték nélküli fülest.

Az akkumulátoridők a bemutató szerint a következőképpen alakulnak majd: készenlét: 24 óra, beszélgetés pedig 5 óra folyamatos adatátvitellel.Ha a fent leírtak mindegyike megvalósul, akkor már csak azon kell izgulnunk, hogy ne hagyjuk el egy egyik pillanatról a másikra.

Zárszóként pedig annyit, hogy megkapjuk a Nintendo-tól az eredeti Mario játékot. Karácsonyra letölthető lesz az Appstore-ban. Jó hír hozzá, hogy a Pokemon Go-hoz hasonlóan ezt a játékot is teljesen ingyen használhatjuk majd, és nem leszünk vásárlásokra kötelezve.

Egyelőre ennyi. Részletesebb bemutatóval akkor jelentkezünk, ha kezünkben az új iPhone 7 és az iPhone 7 Plus!