Végre megvan a pontos dátum, ugyanis az Apple kiküldte a meghívókat a bemutatóra.  Ahogy az várható volt a bemutató szeptember elejére esik, a forgalmazás pedig, ha az elmúlt évek tendenciáját követi az Apple, akkor a rákövetkező hétvégén lesz, azaz Szeptember 23.-án.

Szokás szerint az Apple oldalán előben közvetítik majd az eseményt, addig is nézzük mi várható szinte biztosan az iPhone 8-tól:

Edge to edge kijelző

Ez az iPhone egyik legnagyobb újítása. Az előző iPhone 7-es szériánál már elhagyta a fizikai Home gombot, hogy könnyebb legyen a kijelzőnek helet csinálni. Az új kijelző a legkorszerűbb OLED technológiát fogja használni, ami sokkal élethűbb és élénkebb képeket tud majd megjeleníteni, mint a most használatos egyszerűbb LCD kijelzők.

Készülékház és felépítés

Mivel az egész előlapot a kijelző fogja elfoglalni, ezért el kellett tűntetni az Apple iPhone ikonikusnak számító középső, azaz Home gombját. A módosítás kapcsán csak remélni tudjuk, hogy már az egész képernyő képes az ujjlenyomatérzékelésre és így tudjuk majd a Touch ID funkciót használni, azonban ez még nagyon bizonytalan és valószínűleg megerősítésig várnunk kell a bemutatóig.

Színek tekintetében megkapjuk az előző szériánál megszokottakat, azonban az iPhone 8 egy új Blush Gold elnevezésre hallgató tok is napvilágot lát majd. Ennek a névnek a magyar megfelelőjét még nem tudjuk de valószínűleg réz-arany lesz.

Kamera

Az iPhone 8 megkapja az iPhone 7 Plus-ban megismert kettős duál-kamera rendszert, természetesen továbbfejlesztett iSight funkciókkal, így a fotókon képesek leszünk az utólagos fókuszváltásra, ami eddig egy telefonnál sem volt elérhető funkció. felbontás tekintetében 16 Megapixelt jósolnak.

FaceID

Az Apple egy új infravörös technológiával működő arc szkennert vezet be a készülék feloldására, ami sötétben is könnyedén fog működni.

Könnyen lehet, hogy hosszútávon ez fogja felváltani a biometrikus azonosítók közül az ujjlenyomatot, azonban remléljük az Apple-nek sikerült a kijelzőbe integrálni a Touch ID-t. Ezt valószínűleg majd még szokni kell, azonban a legnagyobb Tech magazinok értesülései szerint a funkció tökéletesen fog működni.

iPhone 8 tokok

Tokok tekintetében teljesen újakat kell beszereznünk, és nem csak a kamera elhelyezkedése miatt. Az új iPhone 8 mérete pont a régebbi 4,7-inch-es és az 5,5 inch-es modell között fog elhelyezkedni. Szerencsére a legnagyobb tartozék gyártók már megkapták a szokásos fülesüket és a legtöbb iPhone 8 tok már elérhető az interneten itthon is.

Aki tokot választ, annak a telefon árára való tekintettel mindenképpen egy ütésálló kiegészítőt ajánlanék, mert méretben nagyobb lesz a megszokottnál és a kijelzőcseréről még csak álmodni sem lehet a megjelenést követő fél évben.

Tárhely és árak

Az alap iPhone 8 immár 64Gb memóriával fog érkezni, ami a legtöbb funkcióra elég lesz, lesz a középmezőnyben lévő 128Gb-os és nem várt meglepetésként lesz egy 512Gb-os óriási tárhellyel rendelkező eszköz is. Az szolgáltató független árak sajnos magyarországi viszonylatban nagyon elkeserítően alakulhatnak. Nagyjából 370 ezer forintról indul a legkisebb tárhellyel rendelkező modell ára. A nagyot meg sem merjük jósolni, azonban az biztos, hogy 400 ezer forint fölé lövik be az árcéduláját. A szolgáltatóknak valószínűleg lesz olcsóbb konstrukciója, azonban ezekre, mint tavaly is, várni kell a megjelenéstől számított körülbelül 1 hónapot.