Nehéz manapság mobiltelefonokat kizárólag a gyorsaságuk alapján pontozni. Minden vélemény szubjektív, minden tesztelőnek volt már tapasztalata egy másik gyártóval és mindnek volt már kedvenc telefonja, kedvenc operációs rendszere.

iPhone 6 tesztelés

A sok iPhone 6 tok teszt után itt volt az ideje, hogy ne csak az iPhone külsejével foglalkozzunk, hanem megnézzük a legújabb iPhone 6S hardver tudását is! Ahhoz, hogy objektíven, azonos körülmények között teszteljük a telefonokat, egy erre kifejlesztett szoftvert kell segítségül hívnunk, mégpedig a legjobbat, az AnTuTu Benchmark szoftverét!

Szerencsére, mint minden év végén, így most is kaptunk egy értékelést tűlük. A lista természetesen 2015 végi, ami nem baj, mivel idén még nem dobott piacra egy gyártó sem csúcskészüléket. Nézzük a “meglepő” eredményeket. Ha hasonló tesztet terveztek futtatni saját telefonotokon, ajánlatos az iPhone 6 tok eltávolítása a készülékről, mivel ezek az úgynevezett mesterséges Benchmark tesztek a tervezettnél sokkal nagyobb igénybevételnek teszik ki telefonunkat, és ez melegedést idézhet elő. Nem egy iPhone 6 tokot láttunk már ráolvadni a telefonra…

Nem túl nagy meglepetés, hogy a lista élén az iPhone 6s Plus szerepel, az viszont annál nagyobb, hogy két itthon viszonylag ismeretlen gyártó is legyőzte a Samsung jelenlegi csúcskészülékeit. A tesztekben azonban úgy tűnik sorra az Apple mobilok szerepelnek a legjobban. Ez a kiválóan optimalizált iOS operációs rendszernek köszönhető. Sajnos ilyen mértékű optimalizáltságra az Android esetében nincs lehetőség, mivel az alkalmazásoknak sokkal kisebb szűrőn kell átmenniük.

Videóteszt

Az iPhone 6S-t és az iPhone 6S Plust egy sorban ábrázolja a diagramm, mivel a köztük lévő eltérés, az azonos hardverüknek köszönhetően minimális. Ha meg szeretnéd védeni a mobilod, akkor keress nálunk hozzá tokot!