Lassan készíthetjük a pénztárcát, mivel holnap, Szeptember 12.-én hazai idő szerint este 7-8 körül bemutatják az új iPhone 8-at! Meglepetés az egyre kevesebb lesz, reméljük azért az áron faragtak egy kicsit. Alább soroljuk, hogy mi várható az új Apple mobil bemutatóján!

Rézarany színben pompázik az új iPhone 8! Hatalmas keret nélküli képernyő, Duál kamera, FaceID arcfelismerő. A11-es processzor és új iOS. Holnap mutatják be az új Apple mobilt, az egészben a legmeglepőbb viszont az, hogy szinte már mindent tudunk róla. A legszembetűnőbb újítást kétség kívül az iPhone 8 külseje fogja jelenteni. Végre felveszik a versenyt a legjobb kijelzőjű telefonokkal és a legújabb OLED kijelző technológiátfogják használni széltől szélig érő képernyővel. Eltűnik a haszontalan felület szinte az egész előlapról.

Az iPhone 8 külseje és kijelzője

A készülékház méretét valahol az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus közé lőtték be, azonban kijelzőmérete a telefon méretéhez képest a legújabb technológiát használva meglepően nagyra, 5,1 Inch átmérőjűre sikeredett. Ez jó hír azoknak akik viszonylag kompakt méretben szeretnének nagy kijelzőt használni. A készülékházon továbbra sem található Jack dugó, de ennek köszönhetően a vékonyság is maradt a megszokott.

A kijelző teljesen új Retina technológiát fog alkalmazni, a jól megszokott LCD panelek helyett már OLED panelek veszik át a főszerepet. Ezek sokkal élesebb képeket, jobb nappali láthatóságot és szebb színeket ígérnek, úgyhogy nagyon valószínű, hogy ismét az iPhone-é lesz a legszebb kijelző!

iPhone 8 Kamera

Az aktuális csúcsmodell is megkapja a legújabb fejlesztésű Dupla optikás iSight kamerát, amit természetesen ismét nagyobb látószögűvé tettek az Apple-nél, mint az elődjét és már képes az utólagos fókusz váltásra, ami a telefonok között egyedülálló funkciót jelent.

A kamera felbontása 12 Megapixel, ami méretben még csak a középmezőny, azonban az Apple már évekkel ezelőtt bejelentette, hogy nem kíván részt venni a megapixel háborúban és inkább a minőségre fektetik a hangsúlyt. Azt hiszem ez egy tökéletes döntés volt, hiszen a jelenlegi iPhone 7 Plus képei is a lehető legjobb minőségűek mégsem foglalnak sok helyet az amúgy szűkös memóriából.

Processzor és teljesítmény

Az új mobil a legújabb fejlesztéső A11 kódjelű processzort kapja meg, ami 2+4 magjával eddig soha nem látott teljesítményt fog nyújtani.

Az összetételből 2 mag fog teljes terhelésen működni, a 4 kisebb teljesítményű mag pedig a háttér folyamatokért fog felelni, és ezek fogyasztása lényegesen kisebb lesz az eddig használt A10 processzorénál, tehát az akkumulátorunkat jelentősen kímélni fogják. A megfelelő teljesítmény érdekében az A11-es maghoz 3GB RAM-ot párosítottak, ami az iOS tekintetében minden folyamatra tökéletesen elég.

iPhone 8 tok és tartozékok

Tartozékok terén nagy frissítésre nem számíthatunk, mivel az AirPods-ot nem kapunk az új készülékhez, fülhallgató a Jack csatlakozó hiányában meg felesleges. Egy Lightning-Jack átalakítót természetesen találunk majd az iPhone 8 dobozában, de többre ne számítsunk.

iPhone 8 tokok tekintetében természetesen kapunk vadonatúj kiegészítőket, mivel a méret is változott és a kamera elhelyezkedése is. Az Apple valószínűleg külön ki fogja hangsúlyozni az iPhone 8 tok fontosságát, mivel a teljes előlapos kijelző kétségkívül sérülékeny lesz. Mi azoknak, akik első körben veszik meg a készüléket, kimondottan csak az ütésálló iPhone 8 tokokat ajánljuk, mivel a mérete elég szokatlan lesz szinte mindenki számára.

Tárhely és árak

Tárhely és ár: Kártya függetlenül a legkisebb 64Gb tárhelyű modell 999$ lesz, a 256Gb-os modell 1099$, a legnagyobb 512Gb memóriájú változatért pedig 1199$-t kell majd fizetnünk. Ez magyarországi viszonylatban könnyen jelentheti azt, hogy a készülék ára 400 ezer forintról indul majd. Természetesen a szolgáltatói árak kedvezőbbek lesznek, azonban különböző előfizetésekkel csak novembertől vásárolhatjuk meg a készüléket.