Termékek Menü
0

iPhone 8 megjelenés - minden kiderült

Phonebox
2017-09-11 19:16:43

Lassan készíthetjük a pénztárcát, mivel holnap, Szeptember 12.-én hazai idő szerint este 7-8 körül bemutatják az új iPhone 8-at! Meglepetés az egyre kevesebb lesz, reméljük azért az áron faragtak egy kicsit. Alább soroljuk, hogy mi várható az új Apple mobil bemutatóján!

iPhone 8

 

Rézarany színben pompázik az új iPhone 8! Hatalmas keret nélküli képernyő, Duál kamera, FaceID arcfelismerő. A11-es processzor és új iOS. Holnap mutatják be az új Apple mobilt, az egészben a legmeglepőbb viszont az, hogy szinte már mindent tudunk róla. A legszembetűnőbb újítást kétség kívül az iPhone 8 külseje fogja jelenteni. Végre felveszik a versenyt a legjobb kijelzőjű telefonokkal és a legújabb OLED kijelző technológiát fogják használni széltől szélig érő képernyővel. Eltűnik a haszontalan felület szinte az egész előlapról. 

 

Az iPhone 8 külseje és kijelzője

 

A készülékház méretét valahol az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus közé lőtték be, azonban kijelzőmérete a telefon méretéhez képest a legújabb technológiát használva meglepően nagyra, 5,1 Inch átmérőjűre sikeredett. Ez jó hír azoknak akik viszonylag kompakt méretben szeretnének nagy kijelzőt használni. A készülékházon továbbra sem található Jack dugó, de ennek köszönhetően a vékonyság is maradt a megszokott.

 

iPhone 8 színek

 

A kijelző teljesen új Retina technológiát fog alkalmazni, a jól megszokott LCD panelek helyett már OLED panelek veszik át a főszerepet. Ezek sokkal élesebb képeket, jobb nappali láthatóságot és szebb színeket ígérnek, úgyhogy nagyon valószínű, hogy ismét az iPhone-é lesz a legszebb kijelző!

 

iPhone 8 Kamera

 

Az aktuális csúcsmodell is megkapja a legújabb fejlesztésű Dupla optikás iSight kamerát, amit természetesen ismét nagyobb látószögűvé tettek az Apple-nél, mint az elődjét és már képes az utólagos fókusz váltásra, ami a telefonok között egyedülálló funkciót jelent.

 

iPhone 8 kamera

 

A kamera felbontása 12 Megapixel, ami méretben még csak a középmezőny, azonban az Apple már évekkel ezelőtt bejelentette, hogy nem kíván részt venni a megapixel háborúban és inkább a minőségre fektetik a hangsúlyt. Azt hiszem ez egy tökéletes döntés volt, hiszen a jelenlegi iPhone 7 Plus képei is a lehető legjobb minőségűek mégsem foglalnak sok helyet az amúgy szűkös memóriából.

 

Processzor és teljesítmény

 

Az új mobil a legújabb fejlesztéső A11 kódjelű processzort kapja meg, ami 2+4 magjával eddig soha nem látott teljesítményt fog nyújtani.

 

Apple A11 processzor

 

Az összetételből 2 mag fog teljes terhelésen működni, a 4 kisebb teljesítményű mag pedig a háttér folyamatokért fog felelni, és ezek fogyasztása lényegesen kisebb lesz az eddig használt A10 processzorénál, tehát az akkumulátorunkat jelentősen kímélni fogják. A megfelelő teljesítmény érdekében az A11-es maghoz 3GB RAM-ot párosítottak, ami az iOS tekintetében minden folyamatra tökéletesen elég.

 

iPhone 8 tok és tartozékok

 

Tartozékok terén nagy frissítésre nem számíthatunk, mivel az AirPods-ot nem kapunk az új készülékhez, fülhallgató a Jack csatlakozó hiányában meg felesleges. Egy Lightning-Jack átalakítót természetesen találunk majd az iPhone 8 dobozában, de többre ne számítsunk.

 

iPhone 8 tok

 

iPhone 8 tokok tekintetében természetesen kapunk vadonatúj kiegészítőket, mivel a méret is változott és a kamera elhelyezkedése is. Az Apple valószínűleg külön ki fogja hangsúlyozni az iPhone 8 tok fontosságát, mivel a teljes előlapos kijelző kétségkívül sérülékeny lesz. Mi azoknak, akik első körben veszik meg a készüléket, kimondottan csak az ütésálló iPhone 8 tokokat ajánljuk, mivel a mérete elég szokatlan lesz szinte mindenki számára.

 

Tárhely és árak

 

Tárhely és ár: Kártya függetlenül a legkisebb 64Gb tárhelyű modell 999$ lesz, a 256Gb-os modell 1099$, a legnagyobb 512Gb memóriájú változatért pedig 1199$-t kell majd fizetnünk. Ez magyarországi viszonylatban könnyen jelentheti azt, hogy a készülék ára 400 ezer forintról indul majd. Természetesen a szolgáltatói árak kedvezőbbek lesznek, azonban különböző előfizetésekkel csak novembertől vásárolhatjuk meg a készüléket.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyártás iphone apple