Először egy hónapja jelent meg a hír, hogy az iPhone 8 más lesz, mint az eddigi Apple készülékek, és a legtöbb mostani Androidos telefonnal megegyező helyre, a hátlapra kerül az úgynevezett Home gomb.

Ez a hír sajnos lemossa azt a reményt, miszerint az Apple-nek idén sikerült létrehoznia a kijelzőbe épített Touch ID-t. Ez valószínűleg hatalmas csalódást fog okozni a legtöbb Apple rajongónak, azonban ha választani kell, akkor inkább a hátlapon legyen a gomb mint, hogy a teljes előlapos kijelzőt hagyják el. A fenti hírt, az egyik legjobban elismert Hong Kong-i brókerház, a CLSA erősítette meg. A cég elemzőihez került ugyanis egy tervrajz, ami aziPhone 8 külsejét ábrázolja és ezek alapján több tényt is megállapíthatunk.

Technikai újdonságok

A kamera az iPhone 7 Plus-ban bemutatkozott dupla optikás egység lesz, amelyet 90 fokkal elforgatnak. Ennek a változtatásnak gyakorlati haszna is van, mivel így a mérnökök szerint nagyobb akkumulátort tudnak a készülékházba rejteni, ennek mi pedig csak örülni tudunk!

A telefon fizikai méreteit tekintve pont a jelenlegi iPhone 7 és az iPhone 7 Plus közé lesz belőve, ami szerencsés, mert bármelyik előző szériás készüléket is használtuk először, nem lesz elviselhetetlen a változás. Az iPhone 8 vékonyságán már nem módosítottak, az maradt ugyanakkora, mint a jelenlegi Apple zászlóshajó, a régi tokok azonban nem fognak megegyezni az újabb iPhone 8 tokokkal, mivel a kamerát 90 fokban elforgatták. Gyakorlati hasznát ennek az újításnak még nem tudjuk, de valószínűleg csak esztétikai módosításnak számít. Bár lehet, hogy az Akkumulátor kapacitás növelése miatt kényszerült az Apple erre a módosításra.

Természetesen a bemutatóig, ami a szeptember első hetében lesz, sajnos semmi sem biztos. Azonban, ahogy azt már megszokhattuk addig nagyon sok új információ is kiderül majd a készülékről, erről pedig folyamatosan be fogunk számolni nektek, így érdemes Facebookon követni minket!