Az OS X Yosemite v10.10.3 vagy újabb verziójának telepítésekor a Photos része a frissítésnek. Sok esetben, ha egy Kép könyvtárában egyetlen iPhoto könyvtárral rendelkezel, a teljes könyvtár – beleértve a fényképeket, videókat, projekteket, albumokat stb. – automatikusan megjelenik a Fotókban, amikor először nyitja meg.

Egynél több fotó könyvtár áttelepítése

Ha egynél több fotókönyvtár van a Mac rendszeren, akkor a Photos applikáció azt fogja kérdezni, hogy melyiket szeretné frissíteni, amikor először nyitja meg. A fényképek lehetővé teszik az iPhoto vagy az Aperture könyvtárban létrehozott és létrehozott könyvtárakat.

Kézi könyvtár áttelepítéséhez:

Lépjen ki a Fotókból. Tartsa lenyomva az Opció gombot, és nyissa meg a Fotókat. Válassza ki a megnyitni kívánt könyvtárat, majd kattintson a Library kiválasztása gombra. Ha a kívánt könyvtár nem szerepel a listán, kattintson a Egyéb könyvtár lehetőségre. Keresse meg a kívánt könyvtárat, és kattintson a Megnyitás gombra. A Dockban lévő Photos ikonra húzhatja azt a könyvtárat is, amelyet szeretne megnyitni. Vagy kattintson az Új létrehozás gombra egy teljesen új, üres könyvtár létrehozásához. A fényképek könyvtárakat használhatnak az iPhoto 8.0 vagy újabb verziókból és az Aperture bármilyen verziójából. Ha könyvtárat szeretne áttelepíteni az iPhoto 7-ből vagy azelőtt, használja az Apple ingyenes iPhoto könyvtárfrissítő eszközt először a könyvtár előkészítéséhez.

Az új Fotók könyvtáráról

A fotók alapértelmezés szerint tárolják a könyvtárat a Mac Képek Képek mappájában. Ha iPhoto vagy Aperture könyvtárat frissít, akkor a Fotók könyvtára ugyanabban a helyszínen kerül tárolásra, mint az eredeti könyvtár. A fotók ugyanazokat a mesterfájlokat használják, mint az iPhoto vagy az Aperture, ezért nem kell kétszeres térközt használni mindkét alkalmazás futtatásához . A fényképek az iPhoto Eseményeket albumokká alakítják, amelyeket az Albumok nézetben az iPhoto Események nevű mappában talál. Néhány metaadat – például a csillagok minősítése és a zászlók – kulcsszavakká alakul át, így könnyedén kereshet őket. Tudjon meg többet arról, hogyan kezeli az okos albumokat, valamint az iPhoto és az Aperture tartalmát és metaadatait . Ha több könyvtárat használ, előfordulhat, hogy Rendszerfotó-könyvtárat kell kijelölnie , így az iCloud és más alkalmazások, például a Levél és az iMovie, hozzáférhetnek a használni kívánt fotókhoz. Ha a Fotók könyvtárát a felhőszolgáltatás részét képező helyen tárolja (például a Dropbox, a Doboz vagy a Google Drive szolgáltatásban), akkor a szinkronizálás során a könyvtár megsérülhet. Ennek eredményeként elveszítheti a fotókat. A fényképeit az összes eszközén megtekintheti az iCloud Photo Library használatával . A könyvtár biztonsági mentéséhez használhatja a Time Machine szolgáltatást.

Az iPhoto és az Aperture használata a Fotókra való áttérés után

Az iPhoto és az Aperture – ha letöltötte – az alkalmazások mappáján marad a rendszeren, és továbbra is használhatja. Ha megnyitja az iPhoto vagy a Aperture ablakot a Fotókra való frissítés után, megkérdezi, hogy szeretné-e megnyitni a könyvtárat vagy a Fotókon. Az iPhoto vagy a Aperture-ban végrehajtott módosítások vagy módosítások nem jelennek meg a Fotók mappában. A Fotókban végrehajtott módosítások és módosítások azonban nem jelennek meg az iPhoto vagy a Aperture ablakban. Kapcsolja be az iCloud Photo Library programot, hogy hozzáférhessen fotóihoz más Apple készülékeken Ha az iCloud Photo Library programot a Fotókra való frissítés után szeretné használni , akkor a Photos> Preferences> iCloud menüpontban kapcsolhatja be. A rendszer fotók könyvtárából származó fotók és videók a teljes felbontásban és eredeti formátumban töltik fel az iCloud alkalmazást. A fotók becsülik a gyűjtemény méretét, és szükség esetén kiválaszthatnak egy másik iCloud-tárolási tervet . Az iCloud Photo Library automatikusan kezeli a könyvtár méretét mindegyik eszközén, amikor úgy dönt, hogy optimalizálja a tárhelyet a Fotók> Beállítások> iCloud menüpontban. Tudja meg, mit tehet, ha a fényképkönyvtár 1 TB felett van.

Az iCloud mentéseknél fontos megjegyezni, hogy az iPhone mobilotokról is érdemes folyamatos mentést készíteni, mert egy egyszerű frissítés folyamán is elveszhet sajnos a legérzékenyebb adat is. Vagy egy elejtés folyamán megsérülhet az iPhone 7 mobilotok alaplapja. Ennek a gondnak a megelőzésére azonban célszerű használni egykülönleges és színes iPhone 7 keménytokot, ami nem csak egyediséget ad a készülékednek, hanem tökéletesen meg is védi minden sérüléstől!

Az iCloud Photo Library egyetlen könyvtárat – a System Photo Library-ot – naprakészen tart minden eszközön. Ha megváltoztatja a Rendszerképkönyvtárat , akkor az új könyvtár tartalmát összevonják az iCloud-ban már meglévő tartalmakkal. Ez nem fordítható meg, ezért csak akkor módosítsa ezt a változtatást, ha a könyvtárakat össze kívánja állítani. A Time Machine segítségével biztonsági másolatot készíthet a Fotók könyvtáráról Fotók és videók fontosak. Még akkor is, ha iCloud Photo Library-t használ, javasoljuk, hogy a Time Machine segítségével mentse el Mac számítógépét, beleértve a Photos könyvtárat is . Tartsa a Photos könyvtárat és a Time Machine biztonsági másolatait különböző lemezeken. Egy egyszerű módja annak, hogy a Photos könyvtárat megőrizze a Képek mappában (az alapértelmezett hely), és állítsa be a Time Machine-et, hogy biztonsági másolatot készítsen egy külső meghajtóról, egy lemezről a hálózaton vagy egy Time Capsule-on.