A legújabb csúcsmodell, a következő Xiaomi Mi Mix készülék már a kanyarban van – a pletykák szerint augusztus 10-én mutatják be – és egy új kiszivárgott kép alátámasztja, hogy szokatlan kijelző alatti kamerával rendelkezik majd.

A hónap elején egy TENAA tanúsítvány – Kína nemzeti kommunikációs tanúsítása – kiderítette, hogy a látszólagos Mi Mix 4 két tárhely/RAM változata van készülőben, köztük egy 8GB RAM és 128 GB tárhelyes és egy 12 GB RAM és 256 GB tárhely opció.

A legfontosabb dolog a Mi Mix sorozatban azonban az, hogy mindig is a határok feszegetéséről és a képernyőterület maximalizálásáról szólt. A legvékonyabb keretektől kezdve az első két készülékben, a Mi Mix 3 különleges hátlapra nyúló kijelzője – mindig is arról szólt, hogyan lehet a lehető legnagyobb késüzlékház kijelző arányt kapni.

Ezért van tökéletesen értelme a képernyő alatti kamerának a következő Mi Mix készülékben. Az azonban, hogy ez a Mi Mix 4 lesz-e a valódi neve, még vita tárgya – mivel a négyes számot kínaiul gyakran kihagyják a termékfelhozatalban, mivel ez egy “balszerencsét hozó” szám.

A fent beágyazott és a kínai ITHome oldalról származó kép azonban azt sugallja, hogy ez nem egy közönséges kijelző alatti megvalósítás, mivel a készülék közepe felé látható – nem pedig a tetején, ahogy azt a múltban a ZTE Axon 20 5G-nél láttuk. Ez egy sokkal természetesebb és gyorsabban reagáló arcfelismerőt tenne lehetővé, valamint a videotelefonálás is kényelmesebb pozícióban történhetne.

Mit tartogat még a Mi Mix 4 a tarsolyában? Augusztus 10-ig kell várnunk, hogy kiderüljön, igazak-e ezek a pletykák…