Az Apple iPhone 11 egy 6,1 hüvelykes Liquid Retina kijelzővel rendelkezik – ami lényegében egy LCD kijelző, ha eltávolítjuk az Apple belógó kameraszigetét és ugyanaz, mint amit bárki, aki iPhone 6, 7 vagy 8 modellel rendelkezik, megszokhata, csak nagyobb kiadásban.

Főbb tulajdonságok

  • 6,1 hüvelykes Liquid Retina
  • 1792 x 828 felbontás, 326ppi
  • Nincs HDR
  • Haptikus érintés

Az LCD-kijelzők jellemzően nem olyan élénkek és lenyűgözőek, mint az OLED-panelek, és ez az iPhone 11-re is igaz – az iPhone 11 Pro élesebb, a színei erőteljesebbek és a feketéi feketébbek -, de ezt a különbséget nem feltétlenül vennéd észre, hacsak nem néznéd a két modellt közvetlenül egymás mellett.

A valóságban az iPhone 11 kijelzője a legtöbb felhasználó számára több mint kielégítő. Felbontása nem olyan éles, mint például az iPhone 11 Pro vagy a Samsung Galaxy S20 esetében, és nem is kínál olyan mobil HDR-kompatibilitást, mint ezek a többi készülék, de az iPhone 11 még mindig tisztességes képernyőt kínál, bőséges fényerővel és vitathatatlanul valósághűbb színekkel, mint a Pro modellek és más OLED okostelefonok.

iPhone 11 telefontok a kijelző védelmére

Az iPhone 11 IPS panelját Gorilla Glass 5-tel borították be, ami megfelelő védelmet nyújt neki, azonban a sarkaknál így is könnyedén betörhet, vagy pókhálósodhat a kijelző egy véletlen elejtés következtében. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes egy ütésálló iPhone 11 hátlapot rendelni a legjobb tokok közül, így hatékonyan védhetjük a telefonunkat.

Ha ütésálló tokot keresünk akkor érdemes egy hybrid védelmet választani, ha pedig megfelelő védelem mellett szeretnénk megőrizni az új készülékünk külsejét, akkor érdemes egy áttetsző vékonyabb szilikontok mellett letenni a voksunkat.

Mit kagytak ki belőle?

A HDR kihagyása az iPhone 11 esetében azt jelenti, hogy bár megpróbál HDR-szerű élményt nyújtani a kompatibilis tartalmakhoz, ez nem az igazi. A Smart HDR képek nem pattannak ki annyira a képernyőn való megtekintéskor, mint az iPhone 11 Pro esetében, és egy HDR-ben elérhető sötét tévéműsorban vagy filmben sem látsz annyi részletet, mint a 11 Pro esetében – de ez is egyike azon kevés kompromisszumoknak, amelyeket az iPhone 11 a Pro modellekkel szemben köt.

A betekintési szögek jók, a képek és a szövegek pedig élesek, miközben az iPhone 11 támogatja a P3 széles színskálát, valamint a True Tone technológiát is. A True Tone egy olyan funkció, amelyet az Apple az iPhone 8 modellekkel vezetett be, bekapcsoláskor automatikusan a környezethez igazítja a kijelzőt – és ez elég nagy különbséget tud tenni.

A Haptic Touch szintén megtalálható az iPhone 11 fedélzetén, ahogy az iPhone 11 Pro modellekben is. Ezt a technológiát az Apple az iPhone XR-ben vezette be, amely a korábbi iPhone-okon a 6S óta megtalálható 3D Touch funkciót váltotta fel. A MacBook trackpadjához hasonlóan a Haptic Touch is úgy működik, hogy azt hiszed, hogy mozgatsz valamit, pedig nem is mozgatsz, és lehetővé teszi, hogy hosszan megnyomj bizonyos alkalmazásokat a képernyőn, például az elemlámpát vagy a Vezérlőközpont beállításait, de a legtöbb alkalmazáshoz nem kínál parancsikonokat, mint a 3D Touch tette.

Összegzés

Az iPhone 11 megjelenése óta az Apple nagyot lépett előre a kijelző frontján, 120 Hz-es frissítési frekvenciát adva az iPhone 13 Pro-hoz, így ha a legjobb képernyőt szeretnéd egy Apple készülékben, akkor ez a modell már eléggé le van maradva a tempótól.