Az iTunes Store előtt az online zenék piaca leginkább csak olyan letöltésekből állt, mint például a Napster és egyéb illegális torrent letöltések . Steve Jobs meglátta ebben a piacban is a lehetőséget, hogy a könnyű letölthető számok népszerűségén keresztül megnyitja a digitális piacot.

2002-ben a Jobs megállapodást kötött az öt nagy lemezkiadóval , hogy tartalmaikat az iTunes segítségével kínálhassa. Az iTunes Store-ot 2003 áprilisában a vállalat Worldwide Developers Conference konferenciáján mutatták be. Amikor megnyílt, ez volt az egyetlen jogi digitális zenei katalógus, amely mind az öt nagylemezről szóló dalt kínál.

iTunes Árak

Az iTunes Store bevezetése után az egyes dalok ugyanolyan áron kerültek értékesítésre, bár az Apple 2007-ben többet mutatott be. A boltban lévő zenék az Advanced Audio Coding (AAC) formátumban vannak, ami az MPEG-4-es MP3. Eredetileg a dalok csak DRM-en voltak elérhetők és 128 kbit / s kódolásúak voltak. A Macworld Expo 2009 januárjában az Apple bejelentette, hogy minden iTunes zene elérhető lesz DRM nélkül, és a magasabb minőségű 256 kbit / s kódolással lesz kódolva. Korábban ez a modell, az úgynevezett “iTunes Plus”, csak az EMI zenéi és néhány független címkével volt elérhető. A felhasználók az előnézetek, kilencven másodperc hosszúságú, vagy harminc másodperc rövid műsorszámok meghallgatásával képesek megnézni a dalokat.

iTunes Alkalmazások

Ezenkívül az iTunes Store olyan alkalmazásokat kínál, amelyek különböző célokra (játék, termelékenység, hírek stb.) Használhatók, amelyek kompatibilisek az iPod Touch, az iPhone és az iPad készülékkel, bár egyes alkalmazások csak az iPhone vagy iPad készülékekre vonatkoznak. Egyes alkalmazások pénzt költenek (úgynevezett “fizetős alkalmazások”), és néhány ingyenes (úgynevezett “ingyenes alkalmazások”). A fejlesztők eldönthetik, mely árakat szeretné feltölteni az alkalmazásokhoz, egy előre meghatározott lista alapján az árazási szintekről, szabadon több száz dollárra. Amikor valaki letölti az alkalmazást, a vásárlás 70 százaléka megy a fejlesztő (k) felé, és 30 százalék az Apple-nek.

Az iTunes Store egy alacsony árfekvésű filmkölcsönzést is kínál egy héten: az Egyesült Államokban ez a bérleti díj 99 cent. A film kölcsönzése még nem érhető el minden országban, de elérhető az Egyesült Államokban, Mexikóban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon. A Macworld 2008-ban a Steve Jobs , aki az akkori Apple elnök-vezérigazgatója volt, bejelentette az iTunes film kölcsönzését. A filmek az iTunes Store-ban ugyanazon a napon kerülnek kiadásra, mint a DVD-n, bár az iTunes Store még olyan filmeket is bérelhet, amelyek még mindig színházban vannak. A filmkölcsönzők csak 24 órát (az Egyesült Államokban), vagy 48 órát láthatnak (más országokban), miután a felhasználók megtekintik őket. Egyes hálózatok, mint például az ABC és az NBC, rendelkeznek saját oldalukkal az “ingyenes szezon premierjeivel”. Míg az amerikai iTunes Store az elmúlt években hármat ingyenes dalokat adott fel (a hét egyetlen, a Discovery Download és a Canción de la Semana), az üzlet a három fent említett kategóriát helyettesítette egy egységes “Single A hét “banner, a hét egyszemélyes egy új és jövő művész. [26] 2015-ben az Apple megszüntette a “Single of the Week” programot. Egyes művészek úgy döntenek, hogy bizonyos dalok elérhetőek díjmentesen. Ez egyáltalán nem érhető el az iTunes Üzletekben. Néhány iTunes televíziós műsor megkezdte ugyanazt a technikát, hogy ösztönözze a márkahűséget; Bár hosszabb ideig maradnak. Valójában az iTunes Store-nak van egy “Free TV Episodes” oldala, ahol a szabad epizódok hossza szerint rendezhetők 15 percnél rövidebb “featurettes” vagy teljes hosszúságú epizódokként (15 percnél tovább). A szabad tartalmak változhatnak a műsor előnézetétől kezdve a bónusz tartalmakig a kísérleti epizódokig és a televíziós műsorok egész évekig (például a szabad évszakok példái közé tartozik a HBO a Nemzet súlya és az ABC Pan-Am ).

iTunes és iPhone iOS

Az iTunes Store lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a hordozható Apple eszközökhöz, például az iPhone , iPad , az Apple TV és az iPod Touch készülékhez vásároljanak és töltsék le azokat .

Az Apple három alkalmazást kínál, amelyek mindegyike hozzáférést biztosít bizonyos típusú tartalmakhoz.Az App Store alkalmazás alkalmazásokat ad az iOS rendszerhez, és frissítéseket is kínál ezekre az alkalmazásokra. Az iTunes Store alkalmazás zenét és videókat ad el. Az iBooks app értékes e-könyveket. Más, az iTunes Store-ból elérhető ingyenes tartalmat két másik iOS-alkalmazásból is elérhet: A Podcastok alkalmazással a felhasználók letölthetik, feliratkozhatnak és szinkronizálhatják a podcastokat. Az iTunes U alkalmazás hozzáférést biztosít az iTunes U oktatási anyaghoz. Eredetileg a mobil felhasználóknak Wi-Fi hálózathoz kellett csatlakozniuk ahhoz, hogy bejussanak a boltba, innen eredetileg az iTunes Wi-Fi Music Store .

Megújult iTunes és az iPhone X

A nemrég bejelentett iPhone X, megújult iOS11 rendszerrel fog érkezni. Ennek köszönhetően kitudjuk majd használni minden szoftver és operációs rendszer adta lehetőséget. Azonban fontos, hogy az új iPhone X hardvert kiemelkedően védjük egy iPhone X tok segítségével. Mindegy, hogy szilikon vagy egyedi ütésálló tokról van szó, bármit is használjunk ártani biztos nem ártunk készülékünknek. A legtöbb töréstesztben kiderült, hogy az új hardver különösképp érzékeny az elejtésekre.

A Macworld 2009-ben azonban az Apple kiadott egy szoftverfrissítést, amely automatikusan lehetővé tette a 3G és EDGE felhasználók számára, hogy hozzáférjenek az üzlet teljes funkcionalitásához a 10 megabájtnál (MB) kisebb fájlokhoz. Az iOS 3.0 frissítéssel a korábban elérhető dalok és podcastok mellett filmek, TV-műsorok, hangoskönyvek, iTunes U és csengőhangok letölthetők a mobileszközökön is. 2010. február 18-án az Apple növelte a 10 MB 3G letöltési korlátot 20 MB-ra. 2012 márciusában az Apple növelte a 3G letöltési korlátot 50 MB-ra, és 2013 végén, Az Apple növelte a 100 MB-os értéket, amikor kiadták az iOS 7 végleges verzióját az új iPhone-okhoz.